maandag 24 maart 2008

nieuw plan

Hee daar,
Nou we gaan niet door het Panamakanaal zoals het er nu uitziet. We gaan naar Las Palmas, daar liggen we 2 dagen ofzo in de haven waarna we doorstomen naar Braziliƫ of Argentiniƫ. Daar bunkeren en bemanning wisselen en dan via de straat huppeldepup (tussen die eilanden en argentiniƫ) of rond kaap horn. Vanacht heb ik op de brug gestaan met een duitser, aardige kerel. Nu zit ik in de MK en we hebben problemen met de BB Hoofdmotor, er is een cilinder die steeds hoge temperaturen geeft. We hebben het nu opgelost maar gisteravond leek dat ook zo. We wachten af...
Alles gaat verder goed. Er was een visser overboord gegaan op een ander schip maar die is gevonden. Na 5 uur in het water (10 C zonder zwemvest ofwat) leefde hij nog. Dat is bijna een wonder te noemen.
Vanochtend hadden we de verlaat-het-schip-drill en dat was ook wel grappig behalve dat het koud was en regende. Nu is het weer lekker geloof ik en over een paar dagen hebben we de noordwest pasaat en dan wordt het lekker weer zei Jan.
Nieuwe hut bevalt prima, stuk gezelliger dan het ziekenhuis. Ben erg moe doordat ik niet veel geslapen heb maar dat halen we wel in.
tot snel,
Ruben

Geen opmerkingen: