woensdag 4 november 2009

Een kroeg, een juffrouw op de fiets, het zegt u hoogstwaarschijnlijk niets

"
Hallo,
Ben het afgelopen weekend nog maar een keer naar huis gegaan op aandringen van mijn mentor aan boord.
Was weer gezellig in de kroeg en daarbuiten ook.
De 2 weken tussen de 2 bezoekjes aan Noordwijk is er weinig gebeurd, we zijn van Antwerpen naar Rotterdam gevaren en hebben nog wat lading gelost en geladen. In de machinekamer gaat alles zijn/haar gangetje en daarbuiten ook.

Inmiddels zijn er wel nieuwe stores aan boord gekomen en moest ik in mijn functie van barman tellen of alles klopte en een ploeg aansturen om alles op de juiste plek te krijgen. Dat was tevens mijn laatste dag als barman hier aan boord. Nu dus weer volledig verantwoordelijkheidloos.
De planning is dat we over "een paar dagen" Rotterdam en daarmee Nederland en Europa achter ons laten en verruilen voor 9 dagen stampen en slingeren op de (noord) atlantische oceaan. Wel lekker rustig zonder vreemde mensen aan boord, geen familie, agenten, kantoormensen, surveyors etc etc tot de overkant. Wat we daar gaan doen weet ik niet precies, misschien wordt het weer Searsport maar misschien ook wel direct New York. Vervolgens zullen we weer naar het zuiden afzakken en daar waarschijnlijk Wilmington(?), Savannah, de Missisipi en Houston aandoen.
Wanneer we worden ingeruild voor Filipino's is nog onduidelijk. Laatste berichten waren dat ze geen Filipijnse officieren konden vinden en dat we misschien nog even mogen/moeten blijven. Concreet betekend dit voor ons dat we of vanuit Houston terugvliegen of nog even mogen oversteken naar Europa en daar weer verderkijken. Eigelijk is er dus gewoon niks bekend.

Vandaag hoorde we dat ons zusterschip de Jo Cedar is aangevallen door piraten op de Indische oceaan. Voor de mensen die een rode/oranje boot op het nieuws zagen, dat waren wij dus niet, maar wel een identiek schip.

misschien nu echt wel tot December (of Januari?), Groet

p.s. Voor geïnteresseerde mensen is het blog van Merel (hier links gelinkt) trouwens een aanrader. Die kan leuk schrijven."

1 opmerking:

Renate zei

mijn vader heeft ook gevaren (shelltanker, wilde vaart, eind jaren vijftig) en heeft het ook altijd over 'de juffrouw op de fiets'. is dat iets maritiems?