woensdag 21 oktober 2009

My hometown

Hallo iedereen,
Ben afgelopen dagen in Noordwijk geweest, had zaterdagmiddag een bevlieging dat het toch wel heel leuk zou zijn om bij mn vader's verassingsfeest te zijn en ben gegaan. Was leuk feestje en leuke verassing. Gelijk weer een hoop mensen gezien. De volgende dag overdag opa en oma over gehad en op strand gelopen met moeder. 's Avonds naar de kroeg natuurlijk. Hoop vrouwen (toeval, de heren konden niet op zondag) dus gelijk in het diepe. Wel leuk, niet te laat. Maandag echt uitgeslapen en wat dingen geregeld voor aan boord enzo. Op strand gelopen en 's avonds maar weer naar de kroeg, met de rest bier drinken, erg gezellig en uiteindelijk vond ik mezelf terug met Mirjam aan de bar en werd er laatste ronde geroepen. Nog even dag gezegd en naar bed (half 4?), half 7 weer op, half 8 in de auto naar het station. Om 10u was ik in Antwerpen maar kon nauwelijks op mn benen staan, voldoende helder om te weten dat ik aan boord moest komen maar dat was het wel. Het schip gebeld maar die namen niet op dus had ik bedacht dat ik maar door Antwerpen ging lopen tot ik weer een beetje nuchter was, vette hap gehaald, hielp ook niet.
11u weer gebeld en toen werd me gezegt waar ik heen moest.
Taxi geregeld en aan boord gestapt, daar stond een eenmanswelkomscommité wat heel blij was me te zien (filipijnen zijn altijd blij) daarna nog wat enthousiaste mensen gezien en de nieuwe baas ontmoet. Was wel lekker aankomen zo, net of je nog een keer thuiskomt (Wat leuk dat je er weer bent, hoe was het?) Na de lunch gelijk maar weer werken, ging ook nog wel beetje stroef, kreeg gelijk de wacht dus zit nu naast mn alarmkastje, nog niks gebeurt. Vanavond gaan we verhalen maar daar hoef ik niet bij te zijn, de 2nd had al wel door dat ik beetje moe ben.
Bij het eten vanavond was ik de enige die kwam opdagen, alleen aan tafel gezeten met 2 bediendes voor mij alleen, vreselijk decadent maar gelukkig kunnen ze er zelf ook wel goed om lachen. Snel gegeten maar, zijn zij ook klaar voor vandaag.
Thuis was heel leuk voor een paar dagen maar het is ook weer fijn aan boord te zijn, lekker rustig enzo.
Hoop dat ik een hoop mensen blij heb kunnen maken, een aantal mensen hebben mij in ieder geval wel blij gemaakt.
tot december,
Peace

vrijdag 16 oktober 2009

Sitting on the dock of the bay

Hallo,
Nu typ ik hier ook een keer zelf, we liggen in Antwerpen van-alles-en-nog-wat te lossen en laden. (in de machinekamer krijg ik hier niet veel van mee)
Maar ik Antwerpen hebben ze dus een draadloos netwerk over bijna de hele haven wat gratis is voor zeevarenden. Wel relax, net 200 mailtjes verwijdert en ben weer een beetje op de hoogte. (DSB enzo) Dat we nu internet hebben betekend niet dat we dat morgen ook nog hebben dus gelieve gewoon naar sec@sypress te sturen.

Volgende week vertrekken we naar Rotterdam om daar de rest te lossen en d'r weer af te toppen voor de US. Geloof dat NY deze keer wél op het programma staat dus dat is weer wat anders. Zal wel ver buiten de stad zijn maar kan hem evengoed weer van m'n lijstje halen.
Niet zoveel verandert sinds het laatste bericht, werk nog steeds lekker mee en heb het nog wel naar m'n zin. In de haven natuurlijk altijd wat meer drukte, maar nu komen ook de vrouwen en familie van de heren aan boord wat ook wat meer gezelligheid. In mijn huidige situatie brengen verliefde stelletjes alleen wat mindere gevoelens boven en met vrouwen aan boord veranderen alle gesprekken. Van lange stiltes (in je glas blijven kijken, vooral in je glas blijven kijken) tussen zinnen over het ontslag naar een hoop gelul wat niet eens over het ontslag gaat.
Vandaag kwam ook de nieuwe kapitein aan boord. Lijkt me een aardige man in de eerste minuten dat ik hem zag. We gaan het meemaken.
Nou tot Rotterdam en anders december of februari,
Groet,
Ruben

donderdag 8 oktober 2009

Baby better come back, maybe next week

Nog steeds lekker weer maar inmiddels weer aan het werk.
Over ongeveer een ruime week komen we in Antwerpen aan (15 okt.) daarom wil ik graag van iedereen die een kans heeft aan boord te komen (rondleiding uiteraard inbegrepen) en daar zin in heeft, Antwerpen of in Rotterdam de naam (volledig), ID-nummer (paspoortnummer/rijbewijsnummer), Id type (paspoort/rijbewijs), licenceplate en nationality.
Dat moet op een lijst anders kom je niet door de poort, Yankees hebben ook hier bondgenoten..
Ik kan nu zoveel namen erop zetten als ik wil, als je komt en er niet opstaat heb je een probleem, als je erop staat en niet komt is dat absoluut geen probleem. Beter teveel dan te weinig dus. Hebben die gasten van de terminal ook weer wat te doen. Liever wel snel reageren, volgende week moet het worden opgestuurd (maandag ofzo) reacties kunnen worden gestuurd naar sec@sypress.jotankers.com (geen bijlage)
Alles nog steeds goed aan boord, sjouw me een ongeluk met dozen bier doordat er een aantal mensen hier aan boord nogal graag in de bar zitten (2 à 3 kratten per dag) en ben verder hard aan het werk, gebeurt een hoop deze oversteek. Zo hebben we gister een halve dag liggen drijven omdat we de uitlaatgassenketel gingen wassen en zijn we al een paar dagen bezig met het overhalen van de laatste 2 cilinders van een hulpmotor. Wel leuk, leerzaam en gezellig dus.
Inmiddels ook weer een beetje deining, nog steeds prima weer en een slechtvalk als scheepsvogel(?), de laatste is al aan boord vanaf de Bahama's samen met een paar prooivogeltjes.
Nou misschien tot in Antwerpen/Rotterdam,
Groet”

maandag 5 oktober 2009

"Spetter, pieter, pater,...

Inmiddels weer een paar dagen op de min of meer open zee (Florida, Bahama's). Erg lekker weer gehad tot nu toe, dit weekend goed uitgerust op het schavotje in de zon met een boekje. Erg lekker. Vanavond weer BBQ dus hopen dat het nog even zo blijft.
Verder is het erg gezellig in de bar, we kijken geen tv meer (buiten bereik en andere bemanning) maar zitten des te meer aan de bar. Vanaf donderdag elke avond tot een uur of 1. Vanavond wat rustiger aan maar.
Ben sinds 1 oktober chief barman (eigelijk de enige maar aangezien de kok ook chief cook heet..)wat inhoud dat ik hem bij moet vullen en moet bijhouden wat iedereen drinkt en wat er nog in de store staat. Is wel leuk werk eigelijk, weer eens wat anders. Wel gevaarlijk want als er geen koud bier in staat hang je. Maar dat zit wel goed. Mn koosnaam is 'de spons'
omdat ik al het bier om me heen opzuig, nou valt dat allemaal wel mee maar de kapitein heeft bedacht dat ik veel drink dus dan is dat zo.
Tussen mij en Jana is het wel een beetje over en ik weet net zoveel als jullie dus vraag maar niet.
ETA Antwerpen is 14 okt.
Plezier daar nog,
groet