vrijdag 4 september 2009

'Like a rolling stone

Hallo iedereen,
De laatste tijd weer een hoop gedaan aan boord en de wal.
Ballasttanks van binnen gezien, thermische olie schoongemaakt en gisteravond in Charleston (SC) geweest. Charleston is een stad met een man:vrouw ratio van 1:3 (of 1:6, ligt eraan met wie je praat). Dit komt doordat er een hele hoop colleges en universities zijn waar allemaal meisjes zitten. Was een leuke avond. Was samen met de andere stagaire (Roel) en een hoop Filipijnen de wal op gegaan. Eerst moesten we wachten op de portsecuritybus. Deze werd gereden door een Chicago native. Toen ik naar de Bears vroeg, gewoon om een gesprek te beginnen, werd hij dus helemaal enthousiast, goed begin.
De Filipijnen gingen allemaal naar de mall, maar we deelden een taxi, heel South Carolina gezien voor mn gevoel, wel leuk om te zien.
Roel en ik gingen naar 'downtown Charleston' leuk stadje wel. Roel wou het wel zien. Ik wou gewoon naar een kroeg. Op kingsroad een kroeg gevonden welke er wel leuk uitzag. Was ook leuk, Bob Dylan als muziek, rustig en een, ietwat mollige maar niet lelijke barvrouw.
De barvrouw bleek ook nog wel gezellig en gaf mij een hamburger en bier van het huis.
Toen maar naar een andere kroeg gegaan met livemuziek, waar we toevallig langsliepen. Zelfs op de wc kon je de muziek horen via een speaker. Daarna met de taxi weer naar de gate.
Daar was een echte redneck die ons verder naar het schip reed, ook wel grappig. Al met al wel een geslaagde avond.
Vanochtend om 4 uur weer, verbazend fit, op wacht gekomen. Eerst strippen en blazen van de leidingen en daarna gelijk door met het voorbereiden van de brug, voor-en-achter en gelijk weer op de brug wachtlopen.
Daarna verder gegaan met het schoonmaken van de thermische olie.
Zijn nu Savannah aan het aanlopen, ook een leuke stad volgens de Kapitein.
We zijn hier nog 3 dagen dus ga vanacht (en vanmiddag) maar eens rustig slapen.
Groet
Ruben'

2 opmerkingen:

Niels Portman zei

House of the rising sun? gr. Niels Portman.

Ruben de Boer zei

haha nee, normale kroeg..