donderdag 21 januari 2010

Doing nothing, just hangin' round

Hallo,
De laatste dagen waren flink vermoeiend, eerst een dag vertraging in Mexico doordat de havengesloten was ivm wind (6 bft max..). Daarna aankomst Freeport, daar kwam de coastguard, gelukkig was het alleen een inspectie en niet een heel gedoe met nerveuse jongetjes met grote-jongens-wapens die ons onder schot houden terwijl zij naar terroristen en bommen zoeken. Dat komt nog in Houston als het goed is, we zijn namelijk een half jaar geleden in Indonesiƫ geweest, dat is een moslimland en dus zijn wij waarschijnlijk allemaal terroristen. Het vreemde hiervan is dat we nu ook in de USofA zijn en nu blijkbaar geen risico vormen.
De coastguard wou wel alles zien, veiligheid enzo. Daar bovenop kwam Shell ook even kijken of alles netjes was en veilig enzo. Tijdens de lunch immigratie, die hebben er blijkbaar absoluut geen probleem mee om 30 man te laten wachten om een mooie pen van een collega te bekijken.
Tegelijk met dit alles kwamen de stores en werd er sludge afgegeven. Het hele schip dus in de stress en een grote chaos. Het goede nieuws is dat alles is goedgekeurd en iedereen tevreden was. Maar wat een kutland is dit, ik heb nu, zo mogelijk, een nog grotere hekel aan Yanken.
In Houston krijgen we nog DNV (klassebureau, een soort verzekerings inspectie) en Exxon Mobil geloof ik, ook gaan we daar nog bunkeren, wordt ook nog een feest de laatste dagen. Kantoor heeft bedacht dat ondanks dat onze filipijnse collega's "equally qualified" zijn, ze toch liever Nederlanders hebben met belangrijke inspecties.
Vanochtend hebben we om 5u de motor klaargemaakt en zijn we om 18u pas gaan varen omdat de haven gesloten was
vanwege mist. Ondertussen is de filipijnse top-4 aan boord gekomen en staat er Bergen achterop. De Nederlandse
vlag mag nog 5 dagen wapperen. De 25ste gaan alle Nederlanders er aan het einde van de middag af, het is nu bevestigd, we zouden dan vast ons vliegtuig nog kunnen halen maar de kapitein heeft gevraagd om een nachtje hotel dus dat is wel relax. De laatste dagen beginnen we ook om 8u met werken, omdat het zo hectisch is, stiekem denk ik dat de heren het gewoon zat zijn en het rustig aan willen doen hun laatste dagen. Heb ik ook niet echt problemen mee.

tot snel

Geen opmerkingen: