zondag 13 december 2009

How I wish you were here

Vandaag zaten we op zee om tanken te wassen, dit schiet echter niet op omdat de automatisering van de ketels naar de klote is. Stoom is dus erg instabiel en daarvan is erg veel nodig om het waswater te verwarmen.
Ik loop nu aan dek en vanochtend tijdens de wacht alleen walvissen (southern minkewhale) en dolfijnen gezien, de zee is super diepblauw en het is volkomen windstil.
Met deze kapitein is het verboden te roken op de brug, de eerste uren wacht zijn nog wel te doen maar daarna zijn zowel ik als Johannes (marof) sagerijnig, onredelijke regel van een verder hele aardige oude.
Aankomst Richardsbay is nog niet bekend maar waarschijnlijk 17 of 18 december, daar gaan er een hoop naar huis (Marof, 2nd engineer, leerling en kapitein) en voor de marof komt een ("equally qualified") Filipijnse stuurman terug. De toekomst van Jo Tankers..
Sfeer aan boord wordt al wat beter, gister (zaterdag) voor het eerst in de bar gezeten met andere mensen, werd ook gelijk laat maar het schijnt hier ook normaal te zijn dat we alleen op zaterdag in de bar zitten. Verder niet erg want ik vermaak me zelf ook wel en moet toch vroeg naar bed.
tot later,
Ruben

Geen opmerkingen: