donderdag 29 april 2010

Home, home again, I like to be here when I can

I leave a white and turbid wake; pale waters, paler cheeks, where'er I sail. The envious billows sidelong swell to whelm my track; let them; but first I pass.

vrijdag 23 april 2010

With a smile on your face and a teardrop in your eye

Weer een stukje verder, inmiddels weer uit zweden vertrokken vol met papier voor Bremen, Sheerness en Terneuzen. Ijs valt erg mee deze keer. Wat wel relax is moet ik zeggen. In Terneuzen zal ik er al weer afgaan, mooi kort reisje wel.
Ondertussen is ook mijn opa overleden en begraven, wat wel naar is als je er niet bent. Hij was er al wel aan toe, oud en dement, geen kwaliteit van leven meer.. Maar toch.
Hier aan boord gaat verder alles wel goed, beetje werken, beetje slapen, beetje eten enzo. Allemaal wel prima.
Afstuderen schiet niet echt op, allemaal lastig te meten en zonder waardes is er weinig te rekenen zal iedereen begrijpen.
Blij? Ik wel.
tot over een weekje.
Vrede

vrijdag 16 april 2010

I've crossed the ocean for a heart of gold

Eergisternacht aangekomen in Terneuzen alwaar Merel mij opwachte. Was erg leuk en gezellig. Dit markeerde tevens de helft van mijn term hier. Ik weet nu ook te vertellen wat het rondje is, namelijk: Terneuzen, Zeebrugge, knackebrod ofzo in
zweden in ieder geval, Hagaholmen (zweden), Bremen, Sheerness (UK), Terneuzen. Dit duurt dus 2 weken.
Niet veel gebeurd hier, nieuwe kapitein, nieuwe kok maar verder gaat alles zn gangetje. Afstudeeropdracht is allemaal wat lastig omdat gegevens moeilijk te verzamelen zijn maar werk is wel leuk en voor de rest ook wel.
Vanochtend in Zeebrugge en nu weer op weg naar huppeldepup. Maandag zijn we daar geloof ik. Hoop dat het ijs allemaal wat meezit deze keer.

Zal nog een quotje van Moby dick erbij doen voor de jus:

"going forward and glancing over the weather bow, I perceived that the ship swinging to her anchor with the flood-tide, was now obliquently pointing towards the open ocean. The prospect was unlimited, but exceedingly monotonous and forbidding; not the slightest variety that I could see."

Vrede

PS: die truck hebben we laten staan vorige keer doordat we teveel vertraging hadden door het ijs.

dinsdag 6 april 2010

it's cold outside, I've got the month of may

Hallo,
Eergisteren in onze eerste haven in zweden aangekomen, de aanloop was door een fjord, wel mooi, bomen eilandjes enzo. 's ochtends, bij vertrek, sneeuwde het en werdt t nog mooier, vooral als je niet buiten werkt natuulijk. Na de lunch deed het brandstofsysteem raar en waren we beneden allemaal even in de stress omdat ongeveer alle alarmen op de hoofmotor afgingen, de alarmprinter liep er van vast. Nu zitten we in het ijs, ook wel leuk, veroorzaakt alleen herrie en trillingen. Eergisteravond in de haven ook nog een feestje gehad, de andere leerling was jarig geweest en nu had niemand wat te doen, was dus een goed moment. Filipijnen vieren geen feest zonder karaoke dus dat hebben we gedaan, veel bier en vreselijke herrie, al konden sommigen best goed zingen.
Vandaag zijn we in dikker ijs terecht gekomen, een aantal schepen lagen al vast en wij een stuk verderop ook. 2 uur stilgelegen, wel grappig, alles wit en grote brokken gebroken ijs langs de romp. Nu varen we achter een ijsbreker aan, vanacht zullen we waarschijnlijk in de volgende haven aankomen, Haberholmen ofzo, geen idee hoe je het schrijft.
Nouja iedereen weer op de hoogte,
Vrede

donderdag 1 april 2010

Not to die but to be reborn, Away from the lands so battred and torn

Hallo,
Misschien weet je het al maar ondertussen zit ik weer op een boot. Een ro-ro (roll on-roll off, autoboot dus)van Wagenborg. Het schip heet de Balticborg en is ongetwijfeld te vinden op het internet voor wie daar interesse in heeft.
Ik ben op 31 maart opgestapt in Terneuzen, dit was 's avonds en Merel bracht me en mocht een nachtje logeren. Komt dat dek mooi van pas want daar kan je je auto dan parkeren.
Vandaag (1 april) vertrokken naar zeebrugge waar we aan het einde van de middag aankwamen en 's avonds weer weg zullen gaan richting Zweden. Wat er daarna gebeurt is voor mij nog een raadsel maar wel weet ik dat we een rondje van 2 weken varen en dus over 2 weken min 1 dag weer in Terneuzen zullen liggen.
Voorlopig loop ik alleen in de machinekamer mee ivm mijn afstuderen. De bedoeling is dat ik dat in 30 dagen gedaan heb en dan dus weer eraf ga. Dan zit ik ook aan mijn volledige stagetijd.

tot in mei,
Vrede