woensdag 28 mei 2008

Vrijdag

Over 2 dagen is de Pearl hier, dan moeten we nog langs de Annelies in het noorden en dan op weg naar Valparaiso. Iig nog maar 2 dagen hier aan boord. Het schiet op. Wanneer ik thusi ben, nog geen idee.
We vangen nu wel dus das wel mooi.
Groet

zondag 25 mei 2008

woensdag-zaterdag

Hallo iedereen,
De Pearl Stream is vertrokken en hij is tussen woensdag en zaterdag bij ons hoor ik. Nou dan wachten we nog even tog?
Groet

Vissen weer

Hallo,
We vissen nog en vangen ook af en toe wat, nu even niet want het is op maar dat komt wel weer.
Vandaag is de nieuwe ploeg uit Nederland vertrokken, ze zullen zondag of maandag uit Valparaiso vertrekken richting ons..
Het weer daar is mooi hoor ik, hier is het storm, regen en koud, doffe ellende dus.
Positie:
43-35S
86-46W
Tot snel,
Ruben

zondag 18 mei 2008

Slechte vangsten

Na al het gedonder met de netten, hebben we windkracht 7 over ons heen gehad, weinig vis gezien en slecht gevangen dus. Nu hebben we wel wat gezien en zijn we aan het zetten. hopelijk verandert ons geluk snel, want dit schiet niet op.
Verder heb ik de afgelopen dagen aan mn verslag gewerkt, het is nu bijna af, nog even een paar dingetjes verbeteren uit de machinekamer en dan is het weer klaar..
groet,

vrijdag 16 mei 2008

2 stukke netten

Hallo,
Gisteren ging ons eerste net stuk tijdens het halen, verder geen probleem want we hebben er nog 1 stand-by maar toch de hele nacht niet gevist omdat we aan het repareren waren. Vanochtend weer uitgezet met het 2e net en dat ging heel aardig, een goede echo erin en halen, maar het net zat te vol en we krege het niet aan boord, er braken 2 trossen tijdens het halen en de schipper zei zelfs dat ik een stukje verderop moest gaan staan voor als er 1 brak en door de ruit zou komen. Uiteindelijk het hele achternet met de vis erin los moeten snijden. Dat is heel erg zonde want je bent je achternet kwijt, je gevangen vis en je sensors die erop zitten. Verder zijn we dus nog 2 trossen kwijt (die kunnen wel gemaakt worden) en een hele hoop tijd die we eigelijk zouden moeten vissen. Klote dus. Maarja er zit in ieder geval leven en we kunnen het ook vangen, alleen niet aan boord krijgen...
Groet

donderdag 15 mei 2008

visserij

Hallo,
Nou we vissen weer en hebben al wel aardig gevangen maar nu gaat het minder. We liggen hier met de Margiris en een paar Noren (van een griekse reder). De chinezen en andere schepen liggen verderop.
We liggen nu ongeveer
42S
85W
Groet

zondag 11 mei 2008

Bunkeren

Nou we zijn los van de kuster (gisteren) en vanacht had ik alleen de wacht van 12 tot 2. We hebben een hele slechte stabiliteit omdat we geen bunkers meer hebben. We gaan vandaag bunkeren dus dan is dat ook weer opgelost, Vanavond zijn we dan weer klaar en krijg ik de wacht weer. Dan stomen we naar de visserij en gaan vissen..
Als we dan weer vol zijn weer aan de kuster en aflossen nou dan zijn we ongeveer 2 à 3 weken verder..
Groet,
Ruben

donderdag 8 mei 2008

Kuster

Hallo,
We liggen al weer en dag aan de kuster.
De MV Aconcagua bay van seatrade. (we noemen hem hiet calligula bay, naar een pornofilm...) Het lossen gaat allemaal goed. en er heerst een beetje een vakantiesfeer op de brug. We hoeven niet te manouvreren of wat ook we varen gewoon langzaam naast elkaar. Het is wel raar want het is net of we in een haven liggen alleen dan 600 nm uit de kust.
onze positie nu is noordelijker want daar is de zee rustiger en is het dus makkelijker lossen.
we zitten nu op:
35-11S
86-40W
Voor het idee, dat is vlakbij robinson cruseo eiland. Daar zat hij dus..
Nouja morgen komt de bunkerboot en overmorgen de aflosboot. Maar dat is niet zo moeilijk allemaal als lossen.
groet,
Ruben

donderdag 1 mei 2008

volle tanken

Hee iedereen,
Nou ik zit nu weer op de brug en vanochtend hebben we gehaald en alle tanken zitten nu vol. Nu liggen we dus te wachten tot we weeer ruimte hebben om vis in kwijt te kunnen. Das wel luxe want dan MOEt je niet vissen, we kunnen rustig een beetje rondkijken en rond een uur of 5 vanmiddag gaan we weer zetten. Om de tanken vol te houden..
Het is allemaal wel leuk en het weer is hetzelfde.
Onze positie;
45-30S
087-00W
groeten,
Ruben